Obvestilo / kolektivna odškodninska tožba

Kolektivna odškodninska tožba

Spoštovani!

Vsem članom sindikata, katerim je bila kršena pravica do ustreznega plačila za opravljanje nalog izven delovnega časa (primopredaja, priprava na delo, oblačenje v delovna oblačila, nameščanje varovalne opreme, umivanje in podobno, skratka za ves čas, ko je delavec na razpolago delodajalcu), boste pozneje (na način in v roku, ki ju določi sodišče) izjavili voljo in tako pristopili k kolektivni odškodninski tožbi.

Priprave na kolektivno odškodninsko tožbo za neizplačano nadurno delo, ki smo ga zaposleni opravili v efektivnem delovnem času (priprava na delo, primopredaja, oblačenje v delovna oblačila, nameščanje varovalne opreme, umivanje in podobno, skratka ves čas, ko je delavec na razpolago delodajalcu) za obdobje zadnjih pet let so v zaključni fazi. Pooblaščena odvetniška pisarna za popolno vlogo tožbe potrebuje še nekatere v nadaljevanju navedene podatke.

Od zainteresiranih članov SDRES za vložitev tožbe za katero obstaja realna možnost da dobimo izplačane nadure za delo v efektivnem delovnem času, potrebujemo naslednje podatke:

  • ime in priimek,
  • stalni naslov,/li>
  • naziv podjetja v katerem ste zaposleni,
  • datum prve zaposlitve v PV ali HTZ
  • e-naslov (e-mail) na katerega vas bomo obveščali o poteku postopka.

V kolikor ste se v zadnjih petih letih prezaposlili iz PV v HTZ in obratno, vas naprošamo tudi za ta podatek. Vse navedene podatke pošljite najpozneje do torka, 25. septembra 2018, na e-naslov: sindikat.sdres@gmail.com ali preko sms-a na 051 213 133.
Lahko pa se oglasite tudi v pisarni sindikata.

SREČNO!