Podari del dohodnine

  PODATKI O DAVČNEM ZAVEZANCU:

  ZAHTEVA ZA NAMENITEV DELA DOHODNINE:

  Ime oziroma naziv upravičenca:
  Sindikat Delavcev Rudarstva in Energetike Slovenije, Davčna številka upravičenca: 35629690

  PODPIS zavezanca/ke:

  *Podpišite se na črto v sivem okvirju (na miški kliknite levi gumb, če ste na na mobilnem aparatu se podpišite s prstom):


  Vsak davčni zavezanec rezident lahko nameni do 1,0 % dohodnine tudi za donacije. Takšna donacija za vas ne predstavlja nobenega stroška, saj gre za dohodnino, ki jo sicer plačate državi.

  Donirate v naslednjih korakih:
  1. Izpolnite vsa polja
  2. Podpišite zahtevo
  3. Potrdite strinjanje o obdelavi osebnih podatkov in pooblastilo za oddajo zahteve na pristojni finančni urad
  4. Kliknite »ODDAJ ZAHTEVO«

  SDRES se zavezuje, da bo pri uporabi osebnih podatkov v celoti upošteval veljavno zakonodajo, ki zagotavlja varstvo osebnih podatkov.

  Več o donacijah dohodnine

  Potem ko se obrazec odda, je na vsakem naslednjem Informativnem izračunu dohodnine na koncu obrazložitve navedeno, kateremu upravičencu se namenja % dohodnine, naveden je tudi znesek donacije.

  Podari preko mobline aplikacije eDavki ali spletne strani e-davki.

  Zavezanec lahko zahtevo za namenitev dela dohodnine odda tudi elektronsko preko storitev elektronskega poslovanja FURS eDavki:

  Po prijavi na spletno stran, poiščete na desni strani zavihek »Namenitev dela dohodnine« kjer vpišete našo (SDRES) davčno številko 35629690. Spodaj je potrebno klikniti še gumb »Oddaj vlogo«.

  Registracija z digitalnim potrdilom na spletni strani FURS_vstop,
  Prijava z uporabniškim računom in geslom: na spletni strani FURS_vstop se za prvo prijavo vnese davčna številka in epoštni naslov, na katerega se nato prejme geslo za dostop; zahtevan je še vnos številke z dokumenta IID (Informativni izračun dohodnine), ki ga zavezanec prejme vsako leto. Pri vsaki naslednji prijavi se vnese samo davčna številka in geslo.

  Na vstopni strani je potrebno izbrati »Podatki o zavezancu« in nato »Namenitev dela dohodnine«, kjer se vpiše davčno številko društva in %, ki se namenja društvu ter klikne »Oddaj vlogo«.