Vabljeni na dvodnevno potovanje v Bosno in Hercegovino / 31. 8. – 1. 9. 2018

Spoštovani člani SDRES in sodelavci,

vljudno vabljeni na dvodnevno potovanje v Bosno in Hercegovino, ki ga za SDRES pod ugodnejšimi pogoji organizira partnerska turistična agencija Slo Tours. Potovanje bo izvedeno od 31. 8. 2018 do 1. 9. 2018 (petek in sobota).

Izkoristili bomo zadnji vikend pred pričetkom obveznosti, ki nas čakajo v jesenskem času. Prepustili se bomo druženju na raftingu, spoznavali zgodovino in bogato kulturno dediščino.

Odpotovali bomo v mestece Konjic, kjer nas bodo prijazno sprejeli v tradicionalni restavraciji, na izbiro bomo imeli kosilo in izbirali med kar tremi bogatimi meniji za vse okuse.

Za vas smo izbrali rafting na zgornjem toku Neretve. Izvedbo smo prepustili izkušenemu organizatorju, ki nas bo s sodobno opremo, popeljal skozi najbolj atraktivne dele te hercegovske lepotice. Za tiste, ki se ne želite ali morete udeležiti raftinga, smo ob zadostnem interesu, pripravili ogled ene najbolj varovanih skrivnosti bivše države – ARK ali »Titov bunker«. Zaklonišče, ki so ga okoli trideset let gradili v največji tajnosti, je zaradi opremljenosti nostalgično potovanje skozi čas osemdesetih let prejšnjega stoletja.

Mesto Konjic slovi po umetnosti rezbarjenja na les »Drvorezbarstvo«, ki je zaradi svojega pomena bilo konec leta 2017 umeščeno na seznam svetovne kulturne dediščine po standardih UNESC-o. Prijazno nas bodo sprejeli v muzeju, kjer že tretja generacija ohranja družinsko izročilo, ki so ga cenili tudi svetovni velikani umetnosti kot je Pablo Picasso, na njihovih stolih so sedeli kar štirje papeži.

Zapustili bomo Konjic in se namestili popolnoma prenovljenem hotelu Jablanica, ki slovi po izjemni urejenosti in odlični kulinariki. Hotel je dosegel kategorijo 4 zvezdic in oceno gostov kar 9.4. Vzeli si bomo čas za druženje z možnostjo individualnih ogledov bližnjega, le nekaj sto metrov oddaljenega mostu iz znamenite Bitke na Neretvi. Sledila bo okusna in obilna večerja z zabavo, ki bo trajala pozno v noč.

Po okusnem zajtrku se bomo odpravili v Banja Luko, še pred tem si bomo ogledali znamenite srednjeveške mline na reki Plivi pri Jajcu.

Za vas smo v Banja Luki organizirali strokovno vodenje po mestu z ogledom najbolj zanimivih lokacij v mestu. Obisk Banja Luke bomo izkoristili za ugodne nakupe. Po odličnem tradicionalnem kosilu se bomo odpravili proti domu, na poti še kje ustavili in se vrnili domov v večernih urah.

Ponudba, ki jo je za nas pripravil organizator ne vsebuje prijavnin, doplačil in drobnega tiska. V ponudbo so zajeti vsi predvidenih stroški, vključno z ogledi, raftingom, kulinariko in zabavo.  Več o ponudbi na www.sdres.si

Za vas in vaše družinske člane smo dogovorili tudi izjemno ugodno cena izleta, ki je za udeležence raftinga 132 €, za udeležence, ki bi si namesto raftinga želeli ogledati »Titov bunker« je cena izleta 112 €. Na izlet ste vljudno vabljeni tudi vsi naši sodelavci (nečlani)  in vaši družinski člani. Udeležencem smo preko administrativne prepovedi omogočil obročno odplačilo do treh obrokov. V primeru obročnega odplačila je cena izleta ista in sicer na dva obroka po 66 € oziroma 3 x 44 € v kolikor se odločite za plačilo na tri obroke.

Število mest na izletu je omejeno, prijave so možne do popolnitve mest na avtobusu. Zato vas vljudno prosimo, da se prijavite najkasneje do 20. 7. 2018. Prijave zbirajo sindikalni zaupniki na vaših izmenah. Pri prijavi opozorite sindikalne zaupnike tudi na morebitne omejitve pri prehrani, ki jih spoštujemo in upoštevamo pri izvedbi izleta.  Prijavite se lahko tudi preko e-pošte tako, da skenirano in izpolnjeno ter podpisano administrativno prepoved pošljete na e-poštni naslov ugodnosti@sdres.si.

 

Ponudba vključuje:

 • prevoz udobni turistični avtobus
 • lokalno strokovno vodenje v Banja Luki
 • nočitev z zajtrkom hotel Jablanica****
 • tradicionalno kosilo v Konjicu
 • vstopnina Muzej Drvorezbarstva in tradicionalna pogostitev
 • izvedbo raftinga na reki Neretvi z vso opremo in vodenjem
 • vstopnina ARK – “Titov bunker” (za tiste, ki se ne udeležijo raftinga)
 • tradicionalna večerja Jablanica
 • organizacija zabave prvi večer
 • kosilo v restavraciji Banja Luka z vsemi prilogami in vključeno prvo pijačo
 • izdelava spominskega digitalnega foto albuma izleta
 • osnovno in dodatno nezgodno zavarovanje
 • vodja poti ves čas izvedbe aranžmaja
 • organizacija potovanja in DDV

Srečno!

OGLED PONUDBEADMINISTRATIVNA PREPOVED