Strokovnjaki nimate vizije

Ugledni rudarski strokovnjak dr. Franc Žerdin je zelo dobro opisal en del zgodbe s katero bi se lahko skoraj v celoti strinjali, saj tudi sam pritrjuje, da je Premogovnik sedaj v stiski, ker bi morali investirati v raziskave jame, da bi lahko rudarji varno kopali premog. Nikakor se ne moremo strinjati z uglednim strokovnjakom v delu članka kjer navaja, kakor da Premogovnik Velenje v nizko ceno premoga silita samo HSE in TEŠ. Drži, da HSE in TEŠ to počneta, a ob tem ne smemo pozabiti, da je do izsiljevanja za nižjo ceno rude prišlo ravno zaradi nekdanjih vodilnih v TEŠ, ki so investicijo v B6 TEŠ skoraj potrojili, hkrati pa dražijo ceno rude nekdanji in sedanji vodilni zaposleni v Skupini PV. Tako uprava Premogovnika Velenje, kot slab gospodar, še danes popolnoma zavestno prodaja našo rudo stroškovno nevzdržno.

PV ima kar nekaj hčerinskih družb, katere so v so/lasti točno določenih lokalnih veljakov iz vodstva lokalne skupnosti (Mestna občina Velenje). Z ekskluzivnimi pogodbami pa PV (na plečih rudarjev)  podpira  točno določene lokalne podjetnike in ga počasi na takšen način tudi izčrpavajo. Hkrati pa naj bi šele ustvarili razmere, da se bo lahko začelo normalno odkopavanje, za katero morajo, po besedah uglednega strokovnjaka dr. Žerdina, investirati v raziskave in opremo. Tega denarja pa sedaj ni. Ali sta zdravje in življenja rudarjev v nevarnosti zaradi  dolgoletnega postopnega izčrpavanja premogovnika s strani vodilnih na PV, posameznikov, lokalnih podjetnikov, lokalnih politikov in veljakov? Pa lahko verjamemo, da bodo potreben denar ti isti ljudje priskrbeli?

Malo verjetno, a če bi nekdanji spoštovani direktor dr. Žerdin v tem članku navedel še svoje strankarske kolege in dobavitelje na čelu z lobiji, ki so tudi pristavili svoj lonček oz. korito pri izčrpavanju našega podjetja, bi se lahko v celoti strinjali z njim. Ali se bo tudi tokrat uprava PV odzvala na izpoved uglednega strokovnjaka, kakor da spet SDRES pere umazano perilo preko medijev…                                                                             SREČNO!
strokovnjaki_nimate_vizije-page-001strokovnjaki_nimate_vizije-page-002