Skupaj zmoremo! PETICIJA za ponovno zaposlitev Asmirja Bećarevića

Spoštovane članice in člani, zaposleni v Skupini PV

Vabimo vas, da podpišete peticijo in se aktivno vključite v zbiranje podpisov za ponovno zaposlitev Asmirja Bećarevića. Hvaležni bomo vsakršne delitve povezave do spletne peticije med sodelavci, prijatelji in znanci, kot tudi pripravljenosti za zbiranje podpisov v fizični obliki, saj vsak podpis šteje. Če ste pripravljeni aktivno pomagati pri fizičnem zbiranju podpisov, pa vas prosimo, da nam to sporočite. Dokažimo, da znamo stopiti skupaj!

Kot ste verjetno že seznanjeni, je predsednik SDRES in sindikalni borec Asmir Bećarević dne 19. 9. 2022 prejel redno odpoved pogodbe o zaposlitvi iz krivdnega razloga. Jasno je, da je postopek odpovedi stekel izključno zaradi njegovega aktivnega sindikalnega delovanja, pri čemer je Bećarević vedno pripravljen nastavljati hrbet za zaščito tistih, ki potrebujejo njegovo pomoč. Sindikalno delo je poslanstvo, ki mu je Bećarević posvetil svoje življenje, pri čemer je njegov boj namenjen izboljšanju situacije za vse sodelavce, sokrajane in sodržavljane, zato k podpisovanju peticije v prvi vrsti vabimo vas, članice in člane sindikata SDRES, vse zaposlene v Skupini PV pa tudi širšo javnost, da skupaj pokažemo nestrinjanje z diskriminacijo in zlorabo moči.

V SDRES smo sicer navajeni neprestanih pritiskov delodajalca in tudi Bećarević že dolgo ve, da je trn v peti delodajalcu, ki se ga želi na vsak način znebiti. Zagotovo ni naključje, da se ga je delodajalec odločil za vsako ceno odpustiti ravno v času zgodovinske inflacije, testnega uvoza premoga, težke likvidnostne situacije Premogovnika Velenje in katastrofalnih razmer v jami, kar vodi do vse hujšega kršenja delovnopravne zakonodaje in kolektivnih dogovorov, na kar je Bećarević glasno in upravičeno opozarjal. Poleg kršitev smo v SDRES z Bećarevićem na čelu naslavljali tudi širše izzive trenutnega časa, saj ne moremo stati križem rok, ko se kršijo vaše pravice, pravice naših sodelavcev v Skupini Premogovnika Velenje, pa tudi širše v Šaleški dolini in Sloveniji na splošno. Vodstvo Premogovnika Velenje pri tem očitno ne opazi ali ne želi opaziti pomembnejših tem in želi obračunati s sovražnikom številka ena, ki jim je le nastavljal ogledalo – Asmirjem Bećarevićem.

Spletna peticija se nahaja na naslednji povezavi, pisno peticijo pa prilagamo v priponki.
POVEZAVA DO PETICIJE

Podpise bomo zbirali v fizični obliki in prek spleta, pri čemer bo spletna peticija omogočala možnost javnega ali anonimnega podpisa. Zbrani podpisi tako kot pri peticiji za dostojno malico ne bodo vročeni poslovodstvu v izogib morebitnim povračilnim ukrepom, bo pa delodajalcu ponujena možnost, da pooblasti dve osebi, ki se bosta zavezali k varovanju osebnih podatkov, da preverita verodostojnost zbranih podpisov.

Skupaj se uprimo omejevanju sindikalnega delovanja in dokažimo, da se ne bomo pustili ustrahovati krivičnim delodajalcem. Napad na enega je napad na vse!

SREČNO!

IO SDRES
Zanj Avberšek Boštjan

Priloga:
PETICIJA za ponovno zaposlitev Asmirja Bećarevića