Obvestilo zaposlenim v zvezi z aktivnostmi PNPZ

Kot smo vas že obveščali, je ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti dr. Anja Kopač Mrak kljub nesoglasju ESS in odbora sklada ODPZ 23. 11. 2016 odobrila Pokojninski načrt poklicnega zavarovanja, ki je začel veljati 1. 1. 2017.

Na enostransko odločitev ministrice smo se sindikati nemudoma odzvali in zahtevali, da škodljiva določila glede višine prispevne stopnje in upravljavske provizije umakne najpozneje do 27. 12. 2016. Ker ministrica ni niti odgovorila na zahteve sindikatov, kaj šele, da bi umaknila škodljiva določila, smo se sindikati odločil, da najprej 9. januarja 2017 skličemo tiskovno konferenco, na kateri bomo javnost obvestili o nadaljnjih sindikalnih aktivnostih.

Tiskovni konferenci bo sledil protestni shod pred Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, ki bo predvidoma v tretjem tednu tega meseca. Zaradi lažje organizacije protestnega shoda bodo sindikalni zaupniki in v prihodnjem tednu začeli zbirati prijave za udeležbo na shod. O točnem datumu in nadaljnjih aktivnostih vas bodo obvestili sindikalni zaupniki in člani svetov delavcev.

Stopimo skupaj in sporočimo eliti v Ljubljani, da delavci, ki delamo v Premogovniku Velenje, ne bom dovolili poseganja v naše pokojnine! Udeležimo se shoda v čim večjem številu!

SKUPAJ V LJUBLJANI! 

 

SREČNO!

 

SDRES-PV

Asmir Bećarević

 

SPESS-PV

Simon Lamot